Alt om kviklån

Måske har du allerede hørt om de såkaldte kviklån. For et par år siden var der næsten ingen der kendte til fænomenet, men nu har begrebet spredt sig vidt og bredt. Du ser reklamer for dem på internet, i tv’et og endda i radioen. Måske har en af dine nærmeste venner eller et familiemedlem endda erfaringer med dem. Og nu læser du om dem her.

Hvis du ikke allerede ved hvad et kliklån er, er der mange informationer at hente om disse billig lån. Kort sagt er et kviklån et hurtigt lån som du kan søge om på nettet – på egen hånd. Der stilles intet krav til at du er en ørn til computer eller at du har prøvet at låne et billig lån på nettet før. Selve ansøgningsprocessen tager ikke mere end en halv time, og da konkurrencen er stor blandt lånevirksomhederne i dag, tager det som regel ikke mere end 24 timer før at pengene går ind på din konto. En super fordel hvis du har brug for hurtige penge!

Hvad er forskellen på kviklån og almindelige banklån?

kviklånFørst og fremmest skal det siges at der er ingen tvivl om at et banklån kan være en ganske god løsning, hvis det er muligt for dig at optage et. Det vil i næsten alle tilfælde være meget billigere at optage et lån igennem din bank, og hvis du har været eksisterende kunde hos den samme bank i flere år og generelt har en god økonomi og fornuftig kreditvurdering, er dine chancer for at få en god pris på et lån ganske høj.

Når det så er sagt, er det ikke altid lige så nemt at få et hurtig lån i banken. Det har mange danskere også fundet ud af. Bankerne er siden finanskrisen blevet meget mere påpasselige med hvem de låner penge ud til, og det er i den grad gået hen og gået ud over forbrugerne. Før i tiden var det ikke ualmindeligt at man kunne optage et nemt lån i banken selvom at man ikke havde en super god kreditvurdering, men det er i den grad blevet mere besværligt i dag.

Udover at det er et krav at du har en fast indtægt og en god kreditvurdering, stiller banken ofte også krav til hvad du skal bruge pengene til. Dette kan være en kæmpe ulempe for dem som ikke har lyst til at forklare deres bankrådgiver hvad pengene skal bruges til. For når alt kommer til alt, er det faktisk banken der bestemmer om de virkelig synes, at du har brug for pengene. Har du derfor planer om at bruge pengene på en ferie, og ønsker at optage et minilån i banken, kan det altså godt gå hen og blive en ret så besværlig affære.

Det er en af grundene til at danskerne er gået hen og blevet så glade for de populære kviklån og andre internet lån som kan optages på nettet. I sidste ende vil lånet naturligvis være dyrere end et almindeligt banklån, det er klart. Låneudbyderne skal i sidste ende tjene på at låne penge til dig. Men når det så er sagt, kan du stadig få et billigt lån. Og der stilles ingen krav til hvad du bruger pengene på!

Kan jeg virkelig bruge pengene som jeg vil?

Ja, uden tvivl. En af de mange fordele ved at optage et kviklån, er den frihed som du får når du ønsker at lån penge online. En frihed som du med stor sandsynlighed ikke vil få hvis du optager et lån i banken (medmindre at du har en usædvanlig god økonomi og har været fast kunde i din bank i rigtig lang tid).

Låneudbyderne er kort fortalt ligeglade med hvad du bruger pengene på. Det betyder at når pengene først går ind på din konto, kan du bruge dem som du vil. Uanset om du har lyst til at tage på ferie, købe en ny vaskemaskine eller noget helt tredje, har du med dit kviklån frihed til at vælge på alle hylder.

Når du ansøger om et kviklån på nettet, skal du udfylde et ansøgningsskema. Her vil du kort blive spurgt om hvad pengene skal bruges til. Du bliver som regel bedt om at vælge mellem muligheder som ”ting til hjemmet”, ”ferie”, tandlægeregning” eller lignende. Dette bruger kreditudbyderen udelukkende til at sammenligne forbrugernes behov, og der vil ikke blive spurgt ind til årsagen bag din låneansøgning yderligere.

Selvom at det som sagt i sidste ende vil være billigere at optage et lån i banken, har kviklånet med sin frihed en stor fordel. Det giver personer i alle aldersgrupper, uanset livsstil og ønsker, mulighed for at låne hurtige penge i helt trygge omgivelser på nettet.

Hvor lang tid går der før at jeg får mine penge?

Det er generelt en super hurtig proces at ansøge om et kviklån på nettet. Faktisk tager det i langt de fleste tilfælde ikke mere end en halv time. Når du har udfyldt din ansøgning videresendes den direkte til låneudbyderen som så gennemgår din ansøgning. Her bliver der også udført en kreditvurdering for at tjekke om der er god sandsynlighed for at du kan betale pengene tilbage.

Ofte hører du tilbage fra din låneudbyder samme dag, uanset om din ansøgning godkendes eller afvises. Normalt vil du blot modtage en bekræftelse på e-mail om at din ansøgning er blevet godkendt og at pengene snarest vil gå ind på din konto, men i nogle tilfælde kan din låneudbyder også godt ringe til dig for at gå igennem hele processen sammen med dig. Hvis du aldrig har lånt penge på nettet før, kan dette være en god idé så du ved præcis hvordan du skal forholde dig.

Alt efter hvor lang tid der går før at pengene går ind på din konto, afhænger af din låneudbyder. Da konkurrencen er stor på markedet, og der kommet flere og flere låneudbydere på markedet gennem de sidste år, har du også rig mulighed for at få pengene hurtigt ind på din konto, hvilket kan være en kæmpe fordel hvis du har brug for pengene i en fart.

Langt de fleste låneudbydere i dag lover at du hører tilbage samme dag. Hvis din låneansøgning bliver godkendt, kan du endda være så heldig at pengene når at gå ind samme dag, eller i værste tilfælde dagen efter. Husk at det er et krav at du har en gyldig NemKonto for at din ansøgning kan blive godkendt. Hvis du endnu ikke har en NemKonto kan du søge om dette på nettet – selve processen tager ikke mere end en halv time, og alle danskere har krav til en lønkonto, så længe at de er bosiddende i Danmark.

Hvad kan et kviklån bruges til?

Når du har optaget et minilån, har du som sagt friheden til at vælge og der er ingen der går ind og blander sig i hvad pengene skal bruges til. Lån derfor penge online og brug dem på hvad du ønsker, for så snart pengene går ind på din konto, kan du bruge dem på hvad du vil.

Mange vælger at optage et lån på nettet til at finansiere ting til hjemmet. Det kan være til en ny vaskemaskine, et nyt tv eller noget helt tredje. Valget er dit. Vær dog opmærksom på, at jo bedre en kreditvurdering du har, jo større chance er er der for at du kan låne de helt store beløb. Hvis du for eksempel ønsker at finansiere din nye bil, kan det som regel meget bedre betale sig at optage de såkaldte billån, da renterne på disse er meget mere fordelagtige.

Hvor meget kan jeg låne?

Når din låneudbyder går ind og kigger på din ansøgning, vil der samtidig blive udført en kreditvurdering. Denne kreditvurdering vurderer kort fortalt hvor stor en sandsynlighed der er for at du betaler pengene tilbage til tiden.

Når du ønsker at låne hurtige lån på nettet, kan du stort set låne så mange penge du har lyst til. Kun din kreditvurdering sætter grænser. Hvis du er studerende og har en lav indtægt er der ingen tvivl om at du nok ikke har mulighed for at låne lige så mange penge som en ældre person der sidder i en fast stilling. Igen, hvor mange penge du kan låne afhænger altså af din finansielle situation.

Vær opmærksom på at det generelt ikke er muligt at optage et lån hvis du står registreret i RKI. Der er rigtig mange låneudbydere der reklamerer for hurtige quick lån på nettet trods RKI, men dette er ofte bare falsk reklame. Det kan selvfølgelig være muligt at du støder på en egentlig låneudbyder som er villig til at låne penge ud til dig til trods for din RKI registrering, men du skal være opmærksom på at renterne på disse typer lån ofte er tårnhøje og det næsten aldrig kan betale sig. Gæld kan være en ond cirkel, og hvis du ønsker at optage et lån til at betale dine tidligere gældsposter ud, kan det næsten aldrig betale sig. Du kan i værste tilfælde ende med at stifte yderligere gæld og komme i værre finansielle problemer.

Hvordan søger jeg om hurtige lån?

hurtige lånHvis du aldrig har søgt om hurtige lån eller minilån på nettet, er der intet at frygte da det er en hurtig og nem proces. Der er intet krav til at du har ansøgt om et lån på nettet før, og det eneste du sådan set har brug for at kunne komme i gang med det samme, er en internetforbindelse samt en computer eller tablet. Nogle ansøgninger kan endda også indsendes via din smartphone!

Når du har fundet din foretrukne låneudbyder, følger du bare trinnene på hjemmesiden. Som regel er det en ligetil proces, og du vil blive bedt om at udfylde ansøgningsskemaet med dine personlige oplysninger. Husk altid på at dette er 100% sikkert og trygt, og du bør derfor ikke bekymre dig når du underskriver din ansøgning med dit NemID. Dette bruges udelukkende til at indhente informationer om din personlige finansielle situation, og det er også til at beskytte dig når du ansøger om hurtige lån på nettet.

Hvis du aldrig har ansøgt om lån på nettet før, og har brug for hjælp og vejledning er der som regel god hjælp at hente. Husk på at du altid bør låne fra en virksomhed som har et kundecenter tilgængeligt. Hvis du støder på problemer under din ansøgning, kan du blot ringe til dem, og så står de klar til at guide dig igennem selve din ansøgning. Men i langt de fleste tilfælde vil det slet ikke være nødvendigt.

Hvilke krav er der til mig som låner?

Alle låneudbydere er forskellige og hvor meget du kan låne afhænger af de forskellige låneudbydere. Det er altså derfor heller ikke ualmindeligt at din låneansøgning bliver afvist af den ene udbyder, men godkendt af den næste. Vælg derfor din låneudbyder med omhu, men giv ikke op hvis din ansøgning bliver afvist.

Vær dog opmærksom på at det generelt er en god idé at passe på med at indsende alt for mange ansøgninger ind. Når udbydere foretager en kreditvurdering, kan de samtidig se hvor mange låneansøgninger du har søgt om inden for den sidste periode. Hvis de for eksempel kan se at du har søgt om 10 forskellige hurtige lån inden for den sidste uge, kan det hurtigt se ud som om, at du er desperat efter penge, og det er altså ikke et godt tegn. Ansøg derfor kun hos en eller to låneudbydere af gangen, og hvis disse bliver afvist, kan du med fordel vente et par uger før at du indsender endnu en ansøgning ind, for at forbedre dine chancer for at lånet bliver godkendt.

Når det så er sagt, er der et par generelle krav som stilles til dig, uanset hvilket låneudbyder du opsøger. Som hovedregel er det nok at du er fyldt 18 år, men hos nogle låneudbydere kræves det faktisk at du er fyldt 23 eller endda 25 år. Du skal derudover være dansk statsborger, have boet i landet i mindst 12 måneder og generelt have en god og fornuftig økonomi – det er desuden generelt ikke muligt at få hurtige lån på nettet hvis du står i RKI. Husk også på at kigge efter yderligere krav til dig som låner på din låneudbyders hjemmeside.