Alt om konsolidering og samling af gæld

Alt om konsolidering og samling af gæld

21/06/2017

Når du konsolidere eller samler din gæld betyder det at du optager et nyt lån som samler alle dine eksisterende gældsposter sammen, så du kan betale et fast beløb på alle gældsposter hver måned. Ideelt vælger du et samlelån med en lavere rente, så du slipper af med alle dine gældsposter hurtigere og billigere.

Fordelene ved at samle dine lån

Hvis du tidligere har optaget adskillige kviklån, minilån eller andre typer lån og har problemer med at betale dem alle af hver måned, kan det være en fordel at samle dem og betale én gældspost per måned.

En af fordelene ved at samle dine lån, er at du som regel får en lavere rente, og du får desuden ofte lov til at betale lånene af gennem flere måneder eller over en længere periode. Det betyder i det store hele at de månedlige betalinger er mindre, og du får derfor mere finansiel frihed i dagligdagen.

Hvis du desuden har lidt svært ved at holde styr på alle de gældsposter som du går og betaler af på hver måned, kan det være en stor hjælp at samle alle dine lån sammen. Så skal du kun tænke på at overholde én betalingsaftale hver måned.

Konkurrencen på markedet er stor, og der er nu rigtig mange udbydere som tilbyder at samle gældsposter. Det er til stor fordel for forbrugerne da der ofte tilbydes yderst fordelagtige renter – i de fleste tilfælde kan du faktisk regne med at det bliver billigere for dig i længden at samle dine gældsposter. Men før at du beslutter dig, skal du selvfølgelig huske at undersøge dine muligheder og finde det billigste samlelån der passer til netop dine behov.

Ulemperne ved at samle lån

Når det så er sagt, skal du selvfølgelig også tænke dig om før at du går ud og vælger at samle dine lån. Der er nemlig nogle risici.

Først og fremmest skal du være sikker på at du er i stand til at betale af på det nye lån. Hvis du synes at den månedlige ydelse er for høj og du ved med dig selv at du ikke kan overholde betalingsaftalen, er der ingen grund til at optage et nyt lån. Du kan derfor med fordel overveje om det bedre kan betale sig at indgå individuelle aftaler med dine forskellige kreditorer. Det værste du kan gøre er at stifte yderligere gæld som du ikke kan betale af på – så risikerer du nemlig bare at ende i endnu flere finansielle problemer.

Når du overvejer at samle dine lån, skal du også sørge for at renterne ikke er for høje. For at være sikker på at du får det billigst mulige lån, kan du med fordel bruge en af de forskellige sammenlignere på Google. Disse maskiner sammenligner de forskellige lån som findes på nettet, og giver dig herefter det bedste tilbud. Ved at indtaste dine personlige informationer samt ønsker til lånet, gør maskinen altså stort set alt arbejdet for dig. Konkurrencen er som sagt stor blandt de forskellige udbydere, så der er rig mulighed for at finde et billigt samlelån.

Related Videos