Alt om låneprocessen på nettet

Alt om låneprocessen på nettet

10/04/2018

Går du og planlægger at optage et lån på nettet eller i banken, er du sikkert også interesseret i at finde ud af hvordan selve processen foregår når du har indsendt din ansøgning – især hvis du aldrig har prøvet at låne penge før.

Der kan være rigtig meget som skal holdes styr på, men du skal heldigvis ikke gøre det hårde arbejde selv. For at banken kan tilbyde så gode løsninger til deres kunder som muligt og for at du kan få den bedste pris, skal de først gennemgå din ansøgning og vurdere om du egentlig kan blive bevilliget et lån. Disse vilkår afgør også hvor meget du i sidste ende kan låne. Lad os her kigge nærmere på hvordan en almindelig låneansøgning foregår på nettet. Husk på at selvom at de fleste udbydere kan minde meget om hinanden, kan de sagtens have forskellige tilgange og krav. Der findes derfor ikke én bestemt proces som alle udbyderne anvender sig af.

Først foretager udbyderen en kreditvurdering

Du kan ikke komme uden om, at banken eller den online udbyder først og fremmest vil tjekke din kreditvurdering og se om du er registreret i RKI. Hvis det er tilfældet, vil du sikkert opleve at det kan blive meget svært at få bevilliget et lån, da det i dag kun er de færreste udbydere som tilbyder de såkaldte RKI lån. Det anbefales derfor altid at du sørger for at rydde tilstrækkeligt op i din økonomi før at du begynder at gå i gang med at indsende en låneansøgning – på denne måde kan du så vidt muligt sikre dig, at der er større sandsynlighed for at din ansøgning bliver accepteret første gang og du behøver ikke at indsende låneansøgninger hos flere udbydere.

Hvis du har gæld

Når der er blevet foretaget en kreditvurdering af din situation, vil udbyderen gå ind og kigge på din eksisterende gæld – dette kræver som regel ikke dokumentation fra din side, da alle oplysninger om tidligere lån kan findes via dit NemID. Her vil din udbyder gå ind og kigge på din lønseddel og vurdere, om din nuværende økonomi rent faktisk kan bære at du optager et lån. Naturligvis siger det måske sig selv at jo større indtægt du har, jo bedre forudsætninger har du for at få bevilliget et lån.

Sidst men ikke mindst vil banken også gå ind og kigge på din overordnede betalingsevne. Her er det igen først og fremmest din indtægt der spiller en rolle, men din udbyder vil også gå ind og tjekke, om du har tendens til at betale dine regninger for sent eller om du betaler alt til tiden. Dette spiller også en rolle og du kan faktisk risikere at blive nægtet et lån hvis du har tendens til at glemme at få betalt dine regninger på forfaldsdatoen. Igen kan vi kun understrege at det er yderst vigtigt at sørge for, at få ryddet tilstrækkeligt op i økonomien og tage ansvar for sin finansielle situation før at man begynder at overveje at optage et nyt lån.

Din låneansøgning er omfattende

Selvom at det muligvis ikke virker sådan, er din låneansøgning altså en omfattende proces for din udbyder. I dag foregår langt de fleste ansøgninger dog automatisk, hvilket også er grunden til at langt de fleste udbydere kan give dig svar med det samme. Dog skal du være opmærksom på at det er yderst vigtigt at informationerne du opgiver i din formular, er korrekte. Hvis udbyderen oplever at der er fejl eller at du har forfalsket din ansøgning, kan du være sikker på at du ikke bliver bevilliget dit lån. Hvis der derfor er plads til forbedringer i din økonomi, er det altså bedre at sørge for at rette op på disse før at du ansøger fremfor at risikere at din ansøgning afvises.

Kig på renten

Nu hvor du har fået et indblik i hvordan langt de fleste låneansøgninger foregår, vil du måske gerne snart i gang med at ansøge om et lån. Selvom at det generelt er blevet meget nemmere at finde gode lån på nettet i dag, er der stadig visse ting som du selv skal sørge for at kigge på. Her er det som hovedsageligt renten der afgør om der er tale om et godt eller dårligt lån. Renten viser dig hvad lånet kommer til at koste dig hver måned og du kan på denne måde regne ud, hvor dyrt dit lån i sidste ende bliver. Af samme grund kan man som hovedregel næsten altid antage, at det billigste låne r også det lån med den laveste rente.

I dag findes der mange værktøjer som kan hjælpe dig med at finde det lån med den bedste rente og hvor der samtidig er god chance for at din ansøgning bliver accepteret. På denne måde behøver du altså ikke at bruge tid på at indsende manuelle ansøgninger til hver eneste udbyder du finder. Vi anbefaler at du bruger nogle af de mange værktøjer som du finder på nettet, som kan finde dig et godt og billigt lån på få minutter.

Du skal bruge dit NemID

Før i tiden var det muligt at indsende online låneansøgninger på nettet uden at man skulle bruge sit NemID. Dog er der skruet en hel del op for sikkerheden i dag og det er derfor et krav at du skal underskrive både din ansøgning og en eventuel lånekontrakt elektronisk med din digitale signatur. Du kan selvfølgelig også anmode om at få tilsendt en eventuel kontrakt via almindelig post, men her skal du være opmærksom på at behandlingstiden kan gå hen og blive en hel del længere.

Det er fuldstændig sikkert at bruge dit NemID når du skal låne penge på nettet og du beskytter på denne måde din identitet, da andre ikke kan optage lån i dit navn. På denne måde er du altså fuldt beskyttet og det er udelukkende dig og din udbyder som har adgang til dine data. Alle låneudbydere anvender NemID i dag, så du kan være sikker på at du er i gode hænder hvor end du låner.

Related Videos