Bliv ikke narret af disse fælder

Bliv ikke narret af disse fælder

02/01/2018

Det store internet er fuld af fælder og fup, og det er nemt at blive lokket til at levere sine følsomme oplysninger til en side, som man troede var god nok. Desværre findes der også rigtig mange fupnumre når vi taler om lån på nettet, og de bliver stadig mere og mere omfattende, hvilket resulterer i at endnu flere forbrugere ender med at klikke sig ind på disse falske sider og sætte deres personlige data i fare. Vi tager her et grundigt kig på et par af de mest populære online fælder når du ansøger om et lån på nettet, så du er godt forberedt og ved hvad du skal holde øje med.

Lån aldrig fra en virksomhed som ikke er CVR registreret

Ønsker du at låne penge på nettet, findes der et stort udvalg af professionelle og anerkendte lånevirksomheder, som du trygt kan låne penge hos. Desværre er der dog også kommet flere og flere fupsider til, som er ude på at udnytte dine personlige oplysninger. Før at du låner penge hos en virksomhed, er det derfor strengt nødvendigt at du undersøger at virksomheden er CVR registreret. Dette er et såkaldt kvalitetsstempel i sig selv. Husk dog på, at blot fordi at virksomheden er CVR registreret, er det ikke ensbetydende med, at du her får det billigste lån eller den bedste kundeservice. Anvend gerne sider som Trustpilot for at lære mere om andres erfaringer.

Pas på de såkaldte RKI lån

Desværre er der rigtig mange lånevirksomheder som reklamerer for at du kan lån trods rki registrering selvom at dette ikke er muligt. Dette fupnummer bruger de forskellige lånevirksomheder udelukkende til at få flere besøgende ind på deres side, og søger du efter RKI lån på Google, vil du uden tvivl opleve at en majoritet af de forskellige lånesider falsk reklamerer for disse typer lån. Til trods for at det dog er muligt at låne med en RKI registrering, er det kun meget få virksomheder som id ag tilbyder denne mulighed, og du bør derfor passe på med at indsende en låneansøgning der måske går spildt. Lyder et tilbud desuden for godt til at være sandt, så er det nok også det. Ville du for eksempel selv låne penge ud til en person som var registreret som dårlig betaler?

Lån altid med NemID

Det var før i tiden ganske muligt at låne penge uden at anvende NemID. Dengang var det nok hvis du bare indtastede dine personlige oplysninger. Sådan fungerer det dog ikke længere i dag, og det er nu et lovkrav for både låner og udbyderen at enhver låneaftale skal underskrives med NemID. Beder en låneudbyder dig derfor om at underskrive aftalen med dit nøglekort, kan du være sikker på at dine oplysninger og data er i gode hænder. Din underskrift vil desuden udelukkende blive brugt til at foretage en kreditvurdering af din situation, og din låneudbyder har aldrig direkte adgang til dine mest følsomme oplysninger. Lån derfor med ro i sindet når du låner med dit NemID.

Related Videos