Det kan du bruge et lån på nettet til

Det kan du bruge et lån på nettet til

04/04/2018

De mobile lån er blevet mere og mere populære blandt danskere landet over og det forstår vi også godt. Selvom at lånetypen stadig er forholdsvis ny på det danske marked, er der nu flere og flere udbydere som specialiserer sig i dette unikke, mindre lån. Hvad kendetegner et sms lån? Blandt andet den korte løbetid og høje rente, men der er heldigvis masser af andre fordele at komme efter. Hvis du for eksempel ikke har brug for at låne flere tusinde kroner og har mulighed for at betale lånet tilbage inden for en kort periode, kan dette være det perfekte lån for dig. Nedenfor skal vi tage et kig på hvordan du bedst kommer i gang med at vurdere om et mobilt lån er den rette løsning for dig og hvordan du skal bære dig an med selve ansøgningen.

Hvad er et sms lån?

Kort fortalt er et sms lån et lån som du optager over mobilen. Da denne lånetype først kom på markedet, var det kun muligt at ansøge om lånet via ens mobiltelefon og gennem sms. Dette har langt de fleste udbydere dog lavet om på den dag i dag. Som regel skal du i dag først tilmelde dig på udbyderens hjemmeside hvilket både kan gøres via din computer eller mobiltelefon. Når du har registreret dig online, vil hele ansøgningsprocessen foregå over sms medmindre at du specifikt angiver at du ønsker at gennemføre din ansøgning over pc eller tablet. Resultatet giver det samme.

Det unikke ved et sms lån er at du ikke behøver at udfylde en lang ansøgningsformular som hos mange andre udbydere. Som regel skal du nemlig blot bare angive et par meget basale informationer om din situation og herefter tilknytte din personlige brugerkonto med dit NemID. Du vil derfor opleve at et sms lån er en hel del mere tidsbesparende end mange andre typer lån, og at pengene stort set bliver sendt afsted til dig så snart at din ansøgning er godkendt.

Da der er tale om et mindre lån når vi snakker om sms lån, stiller størstedelen af kreditorerne på nettet ikke særlig strenge krav til dig når du ønsker at låne penge. Med et sms lån er det som regel kun muligt at optage et lån af en vis størrelse, og kan derfor være en god løsning hvis du for eksempel ønsker at lån 15000 trods rki. Dog er det samtidig vigtigt at huske på at det kan gå hen at få store konsekvenser hvis man ikke kan betale pengene tilbage til tiden. Det skal vi kigge nærmere på nedenfor.

Et sms lån er unikt

I dag hvor der findes adskillige af forskellige lån på nettet, er det nemt at blive forvirret og måske endda overvældet. Ved første øjekast kan de mange forskellige typer lån nemlig minde utrolig meget om hinanden. Der er dog ingen tvivl om at et sms lån formår at skille sig ud fra mængden, og her får du et lån som er anderledes på rigtig mange punkter. For det første er der ingen grund til at tænke på at skulle stikke sikkerhed for lånet, da langt de fleste udbydere ikke kræver dette når der kun er tale om et mindre lån med en så kort betalingsperiode. Det at der gør sms lånet unikt er nemlig ikke det faktum at du kan ansøge om lånet over din telefon, men også det at du kun kan låne op til et vist beløb – uanset din finansielle situation. Hos mange udbydere vil du altså opleve at det ikke er muligt at låne end mere end 5.000 kr. og at pengene hurtigt skal betales tilbage igen. Man kan på mange måder altså sige at et sms lån ikke er lige så fleksibelt som andre lån på markedet, herunder kviklånet.

Du kan bruge pengene som du har lyst

Mange af os kan fra det ene øjeblik til det næste havne i en svær finansiel situation hvor det kniber med at få tingene til at hænge sammen. Hvis du i øjeblikket oplever det samme, er du ikke alene. Måske står du lige pludselig med en uventet regning som er meget større end du havde forventet, eller måske er vaskemaskinen endelig gået i stykker og du har ikke pengene til at dække udgifterne til en ny, da det er midt på måneden, kan et lån være en god løsning. Med et SMS lån behøver du nemlig ikke vente på at pengene tikker ind på kontoen, da der som regel ikke går mere end maks. en dag. Nogle gange kan du også ende med at få pengene udbetalt samme dag!

Der er ingen tvivl om at danskerne er vilde med friheden til at låne penge uden at skulle dokumentere for hvad pengene skal bruges til. Dette er også en klar fordel ved et sms lån. Hvor du uden tvivl ville være nødt til at skulle dokumentere for lånet og hvorfor du ønsker at låne penge hos banken, kan du på nettet og gennem mobile lån, låne penge som det passer dig. Din udbyder kigger kun på din betalingsevne, og er i sig selv ikke interesseret i, hvordan du har lyst til at bruge pengene.

Lån selvom at du har betalingsanmærkninger

Hos rigtig mange udbydere af ganske almindelige lån på nettet, kan det være svært eller næsten umuligt at blive bevilliget et lån hvis man har tidligere betalingsanmærkninger eller er registreret i RKI. En RKI registrering eller betalingsanmærkning viser nemlig, at du tidligere har haft problemer med at betale dine gældsposter eller regninger tilbage til tiden. Af samme grund løber udbyderne altså en stor risiko ved at låne dig penge, hvilket er årsagen til at mange udbydere af almindelige kvik og onlinelån, slet ikke giver dig muligheden for at optage et lån hvis du ikke har en god økonomi.

Udbyderne af sms lån stiller ikke samme strenge krav og her kan du altså forholdsvis nemt få bevilliget et lån. Dog er det vigtigt at huske på at det kan få store konsekvenser hvis du glemmer at betale pengene tilbage, så sørg for at have styr på din økonomi.

Related Videos