En låneproces trin for trin

En låneproces trin for trin

26/03/2018

Man hører oftere og oftere om hvordan danskerne hver dag vælger at optage lån på nettet, fordi at det ikke kun er mere bekvemt end at låne i banken, men i mange tilfælde faktisk også billigere. Dog eksisterer der stadig en masse myter omkring lån online og det synes vi er en skam, da der er ingen tvivl om at et lån kan være en rigtig god løsning hvis man står og mangler penge nu og her. Før at du går ud og finder den bedste udbyder, anbefaler vi at du læser med nedenfor for at få et komplet indblik i hvordan en låneproces fungerer trin for trin og hvad de klare fordele ved de online lån er.

Masser af fordele

Vi kan efterhånden godt forstå at der er så mange danskere som faktisk har indrømmet at de foretrækker de online lån fremfor at gå i banken. Før i tiden var det en dyr affære at optage online lån. Det blev betragtet som noget eksklusivt og der var kun meget få udbydere på markedet, hvilket gjorde at konkurrencen ikke var speciel stor. De fleste udbydere kunne opkræve lige så høje renter som de havde lyst til, fordi at de vidste at folk var desperate nok til at vælge den dyre løsning. Sådan er det heldigvis ikke længere.

I dag er markedet for online lån vokset enormt og det går vi ud fra at det fortsætter med. Hvis du er i tvivl, kan du bare tage en hurtig søgning på Google. Hurtigt vil du finde ud af at der er flere hundrede forskellige udbydere af forskellige lån på nettet, og det kan altså være en omfattende opgave at finde hoved og hale i det hele. Selvom at det kan virke uoverskueligt for den nye låntager, er det faktisk en stor fordel for dig: du har nemlig mange flere udbydere at vælge i mellem, hvilket betyder at der er større chance for at du får et billigt tilbud som du ikke kan sige nej til.

Udover at det kan vise sig at være billigere at låne på nettet, er det naturligvis også en hel del mere bekvemt. Her er der ingen grund til at tænke på fysiske bankmøder for slet ikke at glemme lange ventetider. Det er derfor heller ikke sært at flere og flere danskere vælger at blive hjemme når der skal lånes penge. Med bare et par få klik kan de indsende en låneansøgning og de skal herefter bare vente på at pengene går ind på kontoen.

Flere typer lån

Før at du går i gang med at indsende en ansøgning om dit næste eller første lån på nettet, er det dog vigtigt at huske på at et lån under ingen omstændigheder bare kan kaldes for et lån. Når du undersøger markedet, vil du også hurtigt finde ud af at det vrimler med forskellige lånetyper fra endnu flere udbydere og det kan derfor være vanskeligt at vurdere hvilket lån du faktisk har brug for.

Vi anbefaler derfor at du læser lidt op om de forskellige lån for at gøre dig nogle tanker om hvad du egentlig har brug for. Ønsker du kun et mindre beløb og har du mulighed for at betale pengene tilbage forholdsvis hurtigt? Så er det sikkert et mini- eller smslån som du har brug for. Har du brug for større fleksibilitet og ønsker du at pengene går ind allerede samme dag? I så fald kan du undersøge dine muligheder for at optage et kviklån. Alt i alt er er mulighederne altså stort set uendelige i dag og vi anbefaler at du først og fremmest får styr på hvor meget du har brug for at låne og derefter kan du vælge den bedste låntype til dig.

Vælg din udbyder

Når du har gjort dig nogle tanker om hvor meget du ønsker at låne samt hvilket type lån du har brug for, er det måske på tide at begynde at tænke på at finde den korrekte udbyder for dig. Dette kan også vise sig at blive lidt af en udfordring, da markedet som tidligere nævnt er enormt, og du har rigtig mange at vælge i mellem. Bliver du på noget tidspunkt i tvivl under selve processen anbefaler vi at du stopper op og lytter til din mavefornemmelse. Husk også på at hvis et tilbud lyder alt for godt til at være sandt, så er det nok også det og du bør under alle omstændigheder sørge for at tjekke udbyderens omdømme på nettet før at du går videre. Tjek gerne sider som for eksempel Trustpilot for at se og lære mere om andre brugeres erfaringer og tanker.

Hvis du ikke er sikker på om en udbyder er pålidelig eller ej, kan du altid tjekke om de er CVR registreret. Du bør også sørge for at de har en egentlig dansktalende kundeservice som du kan ringe til. Hold dig gerne fra små navne som du ikke kender til, og lån i stedet kun penge hos større anerkendte udbydere som har et godt omdømme på det danske marked. Som hovedregel er det også her at du får de bedste renter og vilkår, og altså bedre forudsætninger for dit lån.

Ansøgningsformularen er nem og ligetil

Nu skal du i gang med det nemme. Nemlig at ansøge om dit ønskede lån. Dette er heldigvis en ligetil proces som hos langt de fleste udbydere kan udfyldes på under et kvarter. Måske undrer du dig over hvordan det kan være, at det kan gøres så hurtigt, men svaret er faktisk åbenlyst. Du bruger nemlig dit personlige NemID til at underskrive din ansøgning og derfor behøver en udbyder ikke at kræve fysisk dokumentation for dig. De kan med andre ord nemlig selv gå ind at indhente oplysninger om din personlige og økonomiske situation, hvilket i den grad sparer en hel del tid!

Når du har udfyldt din formular, skal du bare vente på spar. Som regel får du dette automatisk. Herefter kan du bare vente på at pengene tikker ind. Så nemt er det!

Related Videos