Er det svært for dig at få bevilliget et lån?

Er det svært for dig at få bevilliget et lån?

12/01/2018

Måske har du læst meget om de populære lån på nettet, og er blevet fristet til at prøve at indsende en ansøgning på egen hånd. Det skulle jo være så nemt og let at få bevilliget et lån online, ikke? Du gennemlæser derfor et par af vores artikler, sætter dig ind i hvordan du bærer dig ad med at indsende en låneansøgning og finder nogle af de førende og mest pålidelige udbydere på nettet. Du mener selv at du har styr på både din økonomi og din kreditvurdering skulle være OK, men alligevel bliver din ansøgning afvist. Måske tænker du at du bare ikke har heldet med dig i dag, og vælger at søge hos en anden udbyder, men uden held: din næste ansøgning bliver *også* afvist. Hvordan kan det være?

Vi har i vores artikler lagt meget vægt på at det er nemt at optage et lån nu i dagens Danmark – og især på internettet. Det er dog ikke tilfældet for alle. Måske har du kæmpet med både banker og online lånevirksomheder for at få bevilliget et lån uden rigtig at komme videre. Det kan der dog være mange gode grunde til.

Først og fremmest anbefaler vi at du tjekker din egen kreditvurdering. Dette er der flere og flere lånevirksomheder der tilbyder mod et mindre gebyr. Din kreditvurdering foretages baseret på dine personlige oplysninger, herunder din økonomi, tidligere låneposter og indtægter, og gennemføres via dit personlige NemID. Dette er en hel tryg og sikker procedure, og har du oplevet at din låneansøgning automatisk bliver afvist, er det ofte klogt at sørge for at din kreditvurdering er i orden. Det er for eksempel kun de færreste der faktisk tænker over det, men vidste du at hvis du sender flere låneansøgninger afsted på én gang kan det påvirke din ansøgning og kreditvurdering negativ? Det er også derfor at vi anbefaler at du altid kun indsender én låneansøgning ad gangen.

Hvis du har indsendt en låneansøgning som er blevet godkendt, er det også vigtigt at du er realistisk mht. beløbet som du har råd til at betale tilbage. Her tænker vi særligt på de månedlige afdrag som skal betales ved for eksempel et kviklån. Når låneudbyderen foretager en kreditvurdering af dig, vil de gå ind og vurdere, om du har råd til at betale lånet tilbage og overholde din låneaftale. Hvis de ikke føler at det er tilfældet, vil din ansøgning uden tvivl automatisk blive godkendt. Det er derfor vigtigt at du er realistisk når du vælger både lånebeløb samt hvor meget du er i stand til at afdrage med.

En anden ganske almindelig grund til at låneansøgninger automatisk bliver afvist, skyldes at visse personlige oplysninger er indtastede forkert eller at der findes stavefejl i dine data. Ja, det virker fjollet men laver du blot den mindste tastefejl vil det med sikkerhed resultere i at din ansøgning bliver afvist med det samme. Husk derfor altid at dobbelttjekke din ansøgning for fejl og rettelser før at du indsender den.

Related Videos