Få mere finansiel frihed i din tid som studerende  (del 2)

Få mere finansiel frihed i din tid som studerende (del 2)

05/01/2018

I vores sidste artikel kiggede vi på hvordan du som studerende, kan opnå større finansiel frihed i dagligdagen. Det fortsætter vi med i dag. Da der heldigvis finde uendelige sparetips hvis du er studerende, får du her endnu en komplet liste med de bedste sparetips. Husk på, at du naturligvis ikke behøver at følge dem alle for at få større økonomisk frihed – men det er vigtigt at starte et sted.

Indse at du er studerende

Ja, det er selvfølgelig ikke sjovt at leve af pasta og ketchup, men du bliver også nødt til at indse at det er en af de spøjse ting som hører med at være studerende – at ikke have det vildeste finansielle overskud, og det er helt okay! Som studerende er det forståeligt hvis du ikke har tid og overskud til at tage et studiejob ved siden af din uddannelse, og det er derfor begrænset hvor mange penge du kan tjene ved siden af. Lær derfor at gøre godt med det du har. Her er det essentielt at du er opmærksom på, hvordan du bruger de midler som du har til rådighed hver måned.

Skal du låne, så gør det billigt

På nettet finder du adskillige billige lån, og det kan blive fristende at optage et hurtigt lån online for at få lidt større frihed i din dagligdag eller til at købe hvad du nu føler du står og mangler. Desværre er der rigtig mange unge mennesker som laver denne fejl. Føler du at du har brug for mere luft i din hverdag, anbefaler vi i stedet at du undersøger muligheden for at optage et SU lån i stedet, hvis du allerede får almindelig SU. Optager du sådan et lån i dag, får du et hurtigt og billigt lån, og du behøver desuden ikke at bekymre dig om at skulle afdrage på lånet med det samme – du skal nemlig først betale pengene tilbage når du er færdig med din igangværende uddannelse. Husk at der er visse uddannelser, hvor du ikke kan modtage SU lån.

Drop TV pakkerne og andre abonnenter

Det er generelt dyrt at abonnere på tv-pakker i dagens Danmark, og det gælder hvad enten man er studerende eller ej. Du kan derfor med fordel vælge at kigge på dit forbrug, og overveje om du virkelig har brug for en pakke med 150 forskellige kanaler samt en fastnettelefon. Bor du sammen med andre kan I selvfølgelig splittes om regningen, men faktisk findes der på nettet mange andre billigere alternativer som for eksempel Netflix og Amazon. Her kan I vælge at dele en konto, eller hvis du er alene, er der gode nyheder: det koster nemlig som regel ikke mere end 100 kr. om måneden for at få adgang til de førende film og serie direkte fra din browser eller dit smart tv.

Spis rester

Ja, det er måske ikke det mest interessante i verden, men ved at spise rester, sparer du ikke kun penge i det lange løb, men du slipper også for at tage ned i supermarkedet hver dag for at handle ind. Smart!

Related Videos