Få mere finansiel frihed i din tid som studerende

Få mere finansiel frihed i din tid som studerende

17/12/2017

Er du studerende, er det sikkert ikke penge på kontoen som du har flest af. Vi er klar over at rigtig mange studerende føler at de ikke har råd til noget, og derfor går ud og optager nemme lån på nettet som de i sidste ende ikke kan betale tilbage igen – og dette ender med at få store konsekvenser. Det synes vi er rigtig ærgerligt, hvilket er derfor at vi har fremstillet en komplet guide med tips til hvordan du bedst sparer penge i din studietid. Læs blot med her.

Køb dine bøger på det brugte marked

Til trods for at uddannelse heldigvis er gratis og tilgængelig for alle i Danmark, er der mange som glemmer at bøger og diverse materialer kan koste dyrt – hvor meget du har brug for at investere i, afhænger selvfølgelig af dine fag og dit studie, men der er ingen tvivl om at det er en hel del billigere at købe bøgerne brugt. Som regel kan du finde alt hvad du har brug for på sider som Gul&Gratis og diverse Facebook grupper, og når du er færdig med dit studie kan du med fordel sælge bøgerne videre. Det er en win/win situation for alle!

Få dig en room mate

Til trods for at det er fedt at bo for sig selv og have sit eget sted, kommer du også til at betale for det – og det kan blive rigtig dyrt hvis du bor i en større by. Overvej derfor gerne at dele en lejlighed med en eller to roomies. Ikke nok med at I kan deles om huslejen, kan I også lave mad sammen, hjælpe hinanden og få et rigtig godt venskab. Der er altså ikke udelukkende økonomiske fordele ved at bo med andre!

Lav en nødopsparing

Det er de færreste unge mennesker som går rundt og tænker på at have en nødopsparing, men lægger du blot et par få hundrede kroner til side hver måned, kan du gøre dig selv en stor tjeneste i det lange løb. En nødopsparing skal ikke bruges på koncertbilletter eller til fester, men skal i stedet dække eventuelle dyre tandlægeregninger eller en ny vaskemaskine, hvis uheldet nu skulle være ude. Det er nemt at blive fristet til at bruge af pengene i sin nødopsparing, så du kan med fordel vælge at låse beløbet fast på en låst konto hver måned.

Skær ned for dine restaurantbesøg

Vi har fuldt forståelse for at det er fedt at være ung og tage med vennerne ud at spise flere gange om måneden, men ønsker du større finansiel frihed kan du med fordel kigge på dit nuværende forbrug, og overveje om det er muligt at skære lidt ned. Måske er du ikke typen som spiser ude, og så er der jo ikke noget problem, men tager du dig selv i at spise på restaurant flere gange om måneden, kan du sagtens tænde for komfuret derhjemme lidt oftere for at få en bedre samvittighed. Vi siger det bare!

Related Videos