Lån med NemID

Det er i dag et krav at du har et NemID før at du kan optage et lån på nettet. Der er der mange gode grunde til, men før at vi kigger nærmere på dette, er det vigtigt at du ved, at det er 100% sikkert og trygt at bruge dit NemID på nettet når du ansøger om et lån på nettet. Dette er gået hen og blevet en ganske almindelig proces, og rigtig mange danskere låner i dag penge på nettet med deres personlige NemID. Læs med her og se hvordan du kan komme i gang med at søge om et lån på nettet i dag.

Hvilke typer lån kan jeg låne med mit NemID?

lån med nemidHvis du allerede har et NemID, har du rig mulighed for at låne penge på nettet allerede i dag. Med et NemID kan du nemlig låne alle de mest populære typer der findes på nettet, heriblandt kviklån, hurtige lån, minilån og mange andre.

Husk på at for at du kan optage et lån med NemID, er det også essentielt at du har en NemKonto tilknyttet. Dette foregår som regel automatisk da disse ofte allerede er tilknyttede, men er du i tvivl kan du altid tjekke din personlige netbank eller spørge din bank om råd. Husk på at alle har krav til en NemKonto i Danmark, uanset din finansielle situation.

Hvorfor skal jeg bruge mit NemID til at låne penge på nettet med?

Når du ansøger om et lån på nettet, kræves det at du underskriver din ansøgning med en såkaldt digital signatur. Det er dit NemID der bruges her. Dette er for at bekræfte at det faktisk er dig der sidder bag skærmen som ønsker at låne penge. For at andre ikke kan gå ind og låne penge i dit navn og misbruge dit nøglekort og NemID på dine vegne, bør du derfor altid opbevare dit NemID et sted hvor andre ikke har adgang til det. Bær det aldrig i pungen, da du kan risikere at tabe det – hvis det skulle ske, skal du huske at få det spærret med det samme.

Når det så er sagt, bruges dit NemID også til at gå ind og foretage en kreditvurdering når du ønsker et lån med nemid. Når du har underskrevet din ansøgning med din digitale signatur, kan din potentielle låneudbyder gå ind og indhente oplysninger om din finansielle situation og vurdere, hvor stor en sandsynlighed der er for at du betaler lånebeløbet af til tiden. Dette kaldes et såkaldt kreditcheck og er en ganske almindelig procedure. Hvis din ansøgning bliver godkendt, vil du til sidst blive bedt om at underskrive kontrakten med din digitale signatur. Dette gøres igen for at sikre at det er dig der sidder bag skærmen, og sikrer dig mod misbrug.

Kan jeg optage et lån uden dokumentation?

Når du ansøger et lån med dit NemID, behøver du generelt ikke at vedhæfte dokumentation ved siden af. Det skyldes kort fortalt at din låneudbyder selv har mulighed for at gå ind og indhente alle nødvendige oplysninger om din finansielle situation, så du behøver ikke selv at gå og tænke på om du har vedhæftet nok papirer med din ansøgning. Dette er også en kæmpe fordel da du sparer en masse tid ved at indsende din ansøgning ind elektronisk – og du ved samtidig at du er i trygge hænder.

Hvis du ønsker et højt lånebeløb

Til trods for at det i langt de fleste tilfælde er muligt at optage et mindre lån uden dokumentation, kan der i visse tilfælde kræves at du vedhæfter dokumentation for dit lån. Dette gælder især hvis du ønsker at låne de helt store beløb på over 50.000 kr. Normalt er det nok at du vedhæfter dokumentation for din indtægt som for eksempel dine lønsedler og årsindtægt, men alt afhængig af din låneudbyder, kan der stilles flere krav til hvilken dokumentation du indsender. Når det så er sagt er det stadigvæk muligt at optage et lån uden sikkerhed og dokumentation, men renterne på disse kan som regel gå hen og blive ret så høje. Hvis du ikke har noget imod at vedhæfte dokumentation og eventuelt stille sikkerhed for lånet, er der altså mange penge at spare.

Hvis du som sagt kun har brug for at låne et mindre beløb, er det som regel ikke nødvendigt at vedhæfte dokumentation. Dette afhænger dog af din låneudbyder, og reglerne for dette kan variere. Hvis dette skulle vise sig at være nødvendigt, kan det gøre en god idé at have al nødvendig information scannet ind på computeren på forhånd, bare for at være på den helt sikre side. På denne måde undgår du også eventuelle ventetider.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Kan jeg optage et lån uden NemID?

Det er kort fortalt ikke muligt (og det er tilmeld ulovligt) at låne penge på nettet uden brug af NemID. Et NemID eksisterer nemlig for at beskytte dig mod bedrageri, og oplever du at en låneudbyder tilbyder dig lån uden NemID, har du al grund til at være mistænksom. Lån aldrig penge på nettet uden dit NemID da du ikke er beskyttet, og der er ingen garanti for at virksomheden er reel. Hvis du bliver tilbudt at lån penge uden nemid bør du rapportere virksomheden.

Hvordan får jeg et NemID?

Du kan ansøge om et NemID nede på din lokale borgerservice. Alle har krav til et NemID, NemKonto og nøglekort så længe at ens faste bopæl er i Danmark og at man har opholdt sig i landet i minimum 12 måneder.

Hvornår kan jeg få et NemID?

Du skal være fyldt 18 år for at kunne få et NemID. Det er desuden også minimumsalderen for at optage et lån på nettet i Danmark.

Er det gratis at indsende en låneansøgning med mit NemID?

Ja, det er helt gratis at logge ind med dit NemID på nettet. Det er din digitale signatur som du kan bruge til at indsende låneansøgninger, logge ind på din borger.dk bruger, tjekke din e-post og meget mere.

Hvor lang tid går der generelt før at min ansøgning godkendes?

Når du har underskrevet din lånekontrakt med NemID på nettet, går der som regel ikke mere end én dag før at pengene går ind på din NemKonto. Det afhænger dog af din låneudbyder – nogle gange går der længere tid.