Mobile lån på under få minutter

Mobile lån på under få minutter

11/04/2018

Der er rigtig mange fordele ved at optage sms lån små mobile lån og det er med garanti også grunden til at netop disse typer små lån er blevet så populære gennem de seneste per år. Dog er det – ligesom med alle andre lån – vigtigt at vise ansvar når man optager et lån og være klar over, at det koster penge at optage et lån, og at det hurtigt kan gå hen at blive en voldsom dyr affære hvis man ikke sørger for at give sig selv tid til at finde det absolut bedste tilbud.

Vi skal herunder lære mere om hvordan de populære sms lån egentlig fungerer i praksis og du kan herefter selv vurdere om dette type lån egner sig til din situation. Nu til dags findes der heldigvis et væld af forskellige typer lån, så du behøver aldrig at nøjes med en løsning som måske ikke egner sig til din situation.

Sådan kan et sms lån bruges

Et sms lån er perfekt til dig som har brug for et lån, men som sandsynligvis ikke har brug for mere end 5.000 kr. på kontoen – dette er som regel grænsen på smslånene. Et sms lån egner sig altså til små køb og hvis du der er lang tid til at din næste løn går ind, kan du med fordel anvende dig af denne mulighed. Hvis din græsslåmaskine for eksempel er gået i stykker og du netop har fundet en god model på tilbud, ønsker du sikkert ikke at gå glip af denne mulighed. På samme tid har du ikke pengene stående på kontoen til at gå ud og investere i en ny. I så fald kan du vælge at optage et sms lån med en kort betalingsperiode indtil at din næste løn går ind.

Selvfølgelig er det vigtigt at huske på – som vi også nævnte tidligere – at det koster penge at optage et lån. Du skal derfor også vurdere om det kan betale sig for dig at optage et lån med de ekstra omkostninger der er forbundet med et lån. Hvis tilbuddet dog er godt nok, kan det sagtens være at det kan betale sig for dig at optage et sms lån, også selvom at du kommer til at betale for det i sidste ende. Det er altså vigtigt at du giver dig selv tid til at udregne de forskellige omkostninger på forhånd.

Med en RKI registrering

Personer der er registreret i RKI eller Ribers, det officielle register over samtlige dårlige betalere i Danmark, vil få svært ved at optage lån generelt. Dette gælder både når der er tale om banklån, men også lån på nettet. Langt de fleste udbydere konkluderer forståeligt nok, at det simpelthen er for risikabelt at låne penge ud til personer som har etableret tidligere gæld og ikke formået at betale disse lån tilbage. En RKI registrering sker ikke fra den ene dag til den anden, så du skal decideret have ignoreret samtlige opkald og rykkere fra din kreditor for at havne i registret. Desværre er det også svært at blive slettet fra registret igen når man først er registreret – enten skal du vente 5 år på at din registrering automatisk fjernes eller du skal betale din eksisterende gæld ud først.

Af samme grund kan det altså være næsten umuligt for personer registreret i RKI at finde et lån. Dog er det ikke længere så umuligt som det engang har været, og hvis du befinder dig i en situation hvor du desperat har brug for penge men hænger på en RKI registrering, er der altså gode nyheder forude. Flere og flere udbydere begynder stadig at tilbyde muligheden for at optage et sms lån rki ingen hindring, hvilket gør at du kan låne op til 5.000 kr. samme dag som du ansøger til trods for din RKI status. Dog er det værd at huske på at du med en RKI registrering oftest vil få tilbudt en langt dårligere rente da udbyderen løber en større risiko ved at låne dig penge, så det er vigtigt at du virkelig sørger for at din økonomi kan klare at du optager endnu et lån. Overvej også om det bedre kan betale sig at fokusere på at få indfriet din eksisterende gæld fremfor at optage nye lån. Med en RKI registrering vil du kun forværre din nuværende kreditvurdering ved at låne penge igen.

Det er ikke billigt at optage sms lån

En vigtig ting som du er nødt til at huske på – og dette er gældende uanset om du er registreret i RKI eller ej – er at det selvfølgelig koster at låne penge, men sms lånene har som hovedregel et rygte for at være langt dyrere end andre lån du finder på nettet. Det skyldes at der som regel er en kort betalingsperiode på op til 5 uger, hvilket gør at udbyderne bliver nødt til at tilbyde dig en højere rente. Når du for eksempel vælger et mere fleksibelt lån som et kviklån, kan du sprede udgifterne over en længere periode, og renten bliver derfor også lavere.

Det er yderst vigtigt at du tænker din beslutning igennem og kigger på dit budget for at sikre dig at du har råd til at betale lånet tilbage. En ulempe ved et sms lån er, at betalingsperioden som regel ikke er særlig lang, hvilket betyder at pengene som regel skal betales tilbage inden for 4-5 uger. Dette kan være et problem hvis man pludselig oplever, at man ikke har 5.000 kr. på kontoen alligevel og ikke kan betale lånet tilbage. Hvis du ikke formår at betale pengene tilbage, vil du opleve at du bliver opkrævet store gebyrer og forhøjede renter, hvilket resulterer i at du ender med et lån der er meget dyrere end oprindeligt.

I dag er der desværre flere og flere som låner impulsivt, hvilket oftest ender i problemer. Vi anbefaler altid at du tænker din beslutning grundigt igennem før at du går videre med dit ønske om at låne. Tænk også gerne på, om det bedre kan betale sig at spare op.

Related Videos