Muligt at låne penge med RKI

Muligt at låne penge med RKI

11/04/2018

Før i tiden var det mere eller mindre umuligt at optage et lån på nettet hvis man var registreret i RKI, men i dag har tiderne ændret sig. Selvom at det stadig kan vise sig at blive lidt af en udfordring, er der flere og flere udbydere som tilbyder dig muligheden for at optage et hurtig lån med rki, også selvom at de løber en større risiko ved at låne dig penge.

Vi skal derfor nedenfor tage et grundigt kig på om det overhovedet er en god idé at låne penge med en rki status og hvis ja, hvordan du bærer dig an.

Dårligere vilkår

Noget som du skal være klar over fra starten af, er at du uden tvivl vil blive tilbudt dårligere vilkår hvis du er registreret i RKI – det betyder med andre ord at du kan regne med at få en meget dårligere regning hvilket resulterer i at lånet bliver en hel del dyrere for dig i sidste ende. Det er derfor vigtigt at man tager sig tid til virkelig at gøre op med sig selv om det er værd at låne penge når man er registreret i RKI. Selvom at man kan blive fristet til at optage lån hvis man føler at man har brug for at låne penge nu og her, er det vigtigt at man kan vurdere situationen kritisk og virkelig overveje om man overhovedet har råd til at låne penge – dette gælder sådan set uanset om man er registreret i RKI eller ej.

Når kreditudbyderne bevilliger dig et lån til trods for din RKI status, har de vurderet at du har råd til at betale lånet tilbage. Det er en god nyhed. Hvis de derimod vurderer at du måske har for megen eksisterende gæld som du endnu ikke har afdraget tilstrækkeligt på, må du forventet at der er minimale chancer for at de vil bevillige dig et lån. Hvert eneste lån som bevilliges, er en personlig situation, og man kan derfor ikke skære alle over med én kam. Du kan også sagtens opleve at din ansøgning bliver afvist hos den første udbyder du ansøger hos men godkendt hos den næste. Det skyldes at de forskellige låneudbydere også stiller forskellige krav til deres lånere.

Pas på renterne

Lånets rente afgør hvor dyrt dit lån ender med at blive og du kan i næsten alle tilfælde regne med at renten vil være højere når du optager et lån med en RKI status. Her er det igen vigtigt at huske på at disse renter sættes som regel individuelt, og det er altså din økonomiske situation på tidspunktet ved ansøgningen der afgør hvor god en rente du kan blive bevilliget. Derfor siger det også sig selv at hvis du har en god indtægt og meget lave eller få udgifter, kan du som regel regne med at få et billigere lån.

Selvom at det uden tvivl kan være irriterende for dig at kun få tilbudt en høj rente når du ønsker at låne med din RKI registrering, er der faktisk en god grund til dette. Selvfølgelig skal udbyderne beskytte sig selv og minimere chancen for at du ikke betaler pengene tilbage. Men samtidig er de også klar over, at der er mindre chance for at du godkender et lån hvis du synes at den årlige rente er for høj. På denne måde undgår du altså at stifte yderligere gæld. De høje renter beskytter altså ikke kun udbyderen men også dig selv, og sikrer at du kun optager et lån som du virkelig har sørget for at du kan betale tilbage. Husk altid at låne ansvarligt, og accepter aldrig det dyreste lån blot fordi at du har brug for pengene!

Omfattende ansøgningsproces

Når du optager et lån med en RKI registrering, vil du sikkert også opleve at ansøgningsprocessen er lidt mere omfattende. Ved langt de flest almindelige ansøgninger tager det kun få minutter at indsende en ansøgning og som regel kan man forvente at få svar med det samme. Når du ansøger med en RKI registrering er det dog ikke unormalt at udbyderen først skal gå ind og kigge på og behandle din ansøgning manuelt før at lånet kan accepteres og bevilliges.

Du vil med sandsynlighed også opleve at din kreditor ringer til dig for at gennemgå lånet med dig før at pengene bliver udbetalt. Dette er ganske normalt når der er tale om et RKI lån, hvorimod et almindeligt lån bliver godkendt med det samme og som regel vil udbyderen ikke behøve at kontakte dig telefonisk. Der er altså mange fordele ved først at rydde op i ens økonomi før at man begynder at ansøge om et lån.

Vilkår til dig

Du vil opleve at kreditorer som er villige til at bevillige lån til trods for en RKI status også stiller forskellige krav til de personer som de låner penge til. Du skal for det første være dansk statsborger og have folkeadresse i Danmark. Derudover er det også et krav at du har en gyldig NemKonto, da det er til denne konto at dit lån vil blive udbetalt i tilfælde af at din ansøgning godkendes. Når du ønsker at optage et lån er det altid essentielt at du sørger for at læse de respektive krav på udbyderens hjemmeside, for at sørge for at du ikke spilder tiden på at indsende en låneansøgning til en udbyder, som alligevel ikke accepterer din ansøgning.

Desværre findes der også rigtig mange udbydere i dag som reklamerer for lån til personer som er registreret i RKI uden at de reelt tilbyder denne løsning. Dette er udelukkende for at lukke kunder ind på hjemmesiden. Sørg derfor for at der er tale om en reel udbyder af RKI lån og ikke blot en reklamør. Det kan være svært helt at gennemskue om en udbyder rent faktisk tilbyder lån til personer som er registreret i RKI men som regel er dette beskrevet i de enkelte vilkår og betingelser. Derudover kan du også vælge at tjekke sider som trustpilot og lignende, som kan hjælpe dig med at vurdere om en side faktisk er reel.

Related Videos