Ofte stillede spørgsmål om lån

Ofte stillede spørgsmål om lån

15/01/2018

Til trods for at vores omfattende låneartikler burde besvare de fleste spørgsmål, modtager vi stadig mange spørgsmål med jævnlige mellemrum. Vi har derfor samlet vores ofte stillede spørgsmål om lån i Danmark for at give dig et bedre overblik.

Hvor gammel skal jeg være for at låne i Danmark?

Du kan optage et lån nemt i Danmark hvis du er myndig, altså hvis du er fyldt 18 år. Dog kan der være visse begrænsninger for, hvor meget du som ung må låne. Generelt kan man sige, at jo ældre du er, jo større chance har du for at din ansøgning bliver godkendt uden problemer. Dog skal du også være opmærksom på, at der faktisk findes visse udbydere som udelukkende låner penge ud til personer over henholdsvis 20 og 25 år. Undersøg derfor virksomhedens vilkår og betingelser grundigt før at du bruger tid på at indsende en ansøgning.

Stilles der krav til min beskæftigelse før at jeg kan låne?

Til trods for at du i din ansøgning som regel vil blive spurgt om, hvad du laver til dagligt, vil det sjældent få betydning for din ansøgning. Normalt vil udbyderen i stedet gå ind og foretage en kreditvurdering af din situation baseret på dine indtægter – og om disse er langvarige. Hvis du for eksempel er studerende, kan din situation i nogle tilfælde vurderes som ustabil fordi der er en sandsynlighed for at du dropper ud af dit studie og mister retten til SU, hvilket resulterer i at du ikke kan betale for lånet. Har du derimod været i det samme job i 10 år, er der større sandsynlighed for at du har midler til at betale dit lån tilbage. Det er derfor ikke dit job der spiller en rolle, men mere om din situation er stabil.

Kan jeg låne penge hvis jeg ikke befinder mig i Danmark?

Du kan i princippet godt opholde dig i udlandet i en periode, men for at kunne låne penge på nettet, kræves det at du har både dansk adresse, en NemKonto samt et nøglekort, da dit NemID skal bruges til at underskrive din ansøgning med. Vær opmærksom på at visse låneudbydere også stiller krav til hvor længe du har opholdt dig i landet. Hvis du for eksempel har været udrejst fra Danmark i en længere periode, kan du risikere at din ansøgning bliver afvist.

Kan jeg låne på nettet hvis jeg er på SU eller kontanthjælp?

Generelt har det vist sig at det er ganske muligt for personer på både SU og kontanthjælp at låne penge – dog kan der være visse begrænsninger. Da vi må gå ud fra at du ikke har den største indtægt, vil din låneudbyder muligvis have en grænse for hvor meget du kan låne. Det betyder at du muligvis ikke vil kunne låne mere end 20.000 kr. uden at skulle stille dine ejendele i pant. Dette varierer dog fra udbyder til udbyder, og det er langt fra alle udbydere som kræver at du stiller sikkerhed for dit lån, så undersøg markedet omhyggeligt.

Related Videos