Sådan finder du de gratis lån

Sådan finder du de gratis lån

05/04/2018

De fleste af os er godt klar over, at der er visse omkostninger forbundet med et lån og at det aldrig vil være fuldstændig gratis. Men hvad hvis vi kan fortælle dig at du faktisk kan optage et lån fuldstændig kvit og frit uden forpligtelser hvis du vælger at optage et lån gennem en udbyder på nettet? Det kan godt være at det næsten lyder for godt til at være sandt, men rigtig mange danskere drager nytte af denne mulighed hver eneste dag og der er ingen tvivl om at tilbuddene om de gratis lån uden tvivl er kommet for at blive.

Findes der virkelig gratis lån?

Glem alt hvad du indtil ved om online lån på nettet. Du har sikkert lært at quicklån er dyre og kommer til at koste dig en formue. Det er også sandt for visse udbydere, hvor renterne er ualmindelige høje – men du kan være lige så uheldig at ende med sådanne lånetilbud fra din bank. Som hovedregel er det også rigtigt at udbyderne lever af at tjene penge på dig, og de kan derfor ikke tilbyde gratis lån – men alligevel er det noget som flere og flere udbydere gør i dag grundet den store konkurrence.

Det fungerer for det meste sådan at de fleste låneudbydere er villige til at give dig det første lån gratis op til et bestemt beløb. Normalt er der ikke tale om kæmpe store lån på flere tusinde kroner, men derimod et mindre lån, som regel på under 5.000 kr. Hvis du alligevel ikke har brug for at låne et kæmpe beløb er denne løsning ganske ideel for dig, da du kan drage nytte af et lån som samtidig er fuldstændig gratis.

Sådan finder du de gratis lån

Det er overraskende nok faktisk ikke særlig svært at finde de gratis lån. Konceptet er stadig relativt nyt, men flere og flere udbydere anvender dette tilbud for at trække nye kunder til. Hvis du for eksempel ønsker et quicklån og foretager en hurtig google søgning efter gratis lån, vil du hurtigt få vist den ene låneudbyder efter den anden. Nu handler det bare om at undersøge de enkelte vilkår og finde en udbyder som passer til dine behov. Alle udbydere er forskellige og de kan derfor forskellige krav til dig når du ønsker at gøre nytte af deres tilbud.

Som hovedregel fungerer de gratis lån fuldstændig som et almindeligt andet lån på nettet. Det betyder også at låneprocessen er den samme og du skal blot sørge for at udfylde din formular korrekt og underskrive ansøgningen med dit NemID. Vi anbefaler altid at du grundigt læser eventuelle vilkår og betingelser igennem for at sikre, at der ikke er skjulte gebyrer som du kommer til at betale for. Selvom at det kan være en tidskrævende proces, kan det altså godt betale sig at være omhyggelig og sørge for, at der virkelig er tale om et gratis lån, således at du ikke pludselig bliver opkrævet flere hundrede kroner sidst på måneden for oprettelsesgebyrer m.m.

Hvordan tjener udbyderne på de gratis lån?

Som du nok har regnet ud, tjener udbyderne altså ikke på at tilbyde dig gratis lån. Det er en udelukkende fordel for dig. Så hvorfor tilbyder de alligevel denne mulighed som er for god til at sige nej til? Det er der faktisk et meget simpelt svar på. For det første er der større chance for at du vender tilbage til udbyderen hvis du har optaget et gratis lån og fået en god service. Selvom at det næste lån du optager godt nok ikke er gratis, er der større sandsynlighed for at du forbliver loyal og låner igen ved samme udbyder. For det andet, er udbyderne også godt klar over at der er en øget chance for at du vil anbefale dem til venner eller familiemedlemmer. Dette bringer dem flere kunder i biksen, og hvis de alle vælger at optage et almindeligt lån på et senere tidspunkt, kan dette tjene lånevirksomheden rigtig gode penge. Det er altså i deres interesse at gøre deres lånevirksomhed så attraktiv som mulig og lokke nye kunder til. Og det gør de rigtig godt ved at tilbyde gratis lån uden renter og andre gebyrer som kan komme til at koste dyrt ved almindelige lån.

Vær stadig ansvarlig

Selvom at et gratis lån kan virke som en hurtig og nem løsning, skal du stadig sørge for at tænke dig grundigt om inden at du går ud og optager et lån. Selvom at der ikke er nogle omkostninger forbundet med lånet, er det stadig et lån – og du skal under alle omstændigheder sørge for at kunne betale det fulde beløb tilbage. Dette er måske endnu vigtigere med et gratis lån, da du vil komme ud for at blive opkrævet høje renter og gebyrer hvis du ikke betaler lånet tilbage.

Med et gratis lån har du som regel en kort periode til at betale beløbet tilbage. Derfor anbefaler vi også at du tager et grundigt kig på hvordan din økonomi ser ud og på denne måde vurderer om det rent fatisk er realistisk at du betaler dit lån ud inden for måske få uger. Hvis du ikke er sikker på om du kan få det til at hænge sammen, anbefaler vi for alt i verden at du venter med at låne penge indtil at du er sikker på at det ikke bliver noget problem.

Ligesom med et ganske almindeligt lån som du betaler for, kan det få store konsekvenser hvis du ikke formår at betale de lånte penge tilbage til tiden. Du vil først og fremmest blive tilsendt rykkere og bøder, hvilket med det samme resulterer i, at lånet ikke længere er gratis. Hvis du efter en periode stadig ikke har betalt lånet tilbage, kan du næsten være sikker på at du ender i RKI. Dette kan være svært at komme ud af igen. Altså kan vi ikke understrege nok hvor vigtigt det egentlig er at sørge for at pengene bliver betalt tilbage til tiden som aftalt.

Related Videos