Sådan kommer du ovenpå igen efter at have gået konkurs

Sådan kommer du ovenpå igen efter at have gået konkurs

21/06/2017

Hvis du er gået konkurs, kan det virke som en næsten umulig opgave at komme oven på igen. Rigtig mange personer som ender i RKI eller er gået konkurs, står i alvorlige finansielle situationer som kan virke håbløse – og rigtig mange giver op, da motivationen som regel er meget lille når først man står og skal tumle med alle konsekvenserne. Men hvis man er villig til at gøre en indsats, er det faktisk muligt at komme oven på igen efter både at have gået konkurs og efter en RKI registrering. Det er ikke let, det sker ikke fra den ene dag til den anden og det kræver uden tvivl en stor mængde tålmodighed. Men det er muligt. Læs med her.

Lav dig et budget

Måske har du aldrig før lavet et budget, men det behøver ikke at være en besværlig ting. Det behøver heller ikke at tage flere timer – faktisk kan langt de fleste budgetter lavets på bare et par timer. Det vigtigste er ikke hvordan dit budget ser ud – det behøver ikke være kompliceret og fancy, men skal indeholde alle dine indtægter og udgifter. Heriblandt både husleje, løn, eventuelle minilån eller andre lån, og alle andre regninger. Det er yderst vigtigt at du ikke glemmer noget, så du får et komplet oversigt over hvor mange penge du har til rådighed hver eneste måned.

Brug kontakter

En af de gode ting (hvis man kan sige det) ved at være registreret i RKI eller være gået konkurs, er at du bliver tvunget til at leve som i de gamle dage – uden et kredit kort ved hånden. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for det betyder at du ikke kan bruge flere penge du har, og du undgår derfor at komme i yderligere problemer. Hvis du laver et ugentligt budget og pengene bliver brugt for hurtigt, er der ikke noget at gøre. Lær derfor at overholde dit budget.

Betal til tiden

Uanset hvilke slags regninger du modtager, er det vigtigt at du betaler dem til tiden. Faktisk kan det godt betale dem så snart at du modtager dem i posten – det kan nemlig være rigtig nemt at glemme alt om telefonregningen der skal betales senere på måneden. Hvis du har mulighed for det, ville det være endnu bedre hvis du kunne tilmelde dig automatisk betaling på din netbank – på den måde behøver du ikke gå og bekymre dig om, om du har glemt en regning eller om du har råd til at betale den næste der kommer ind af døren. Alt foregår automatisk.

Vær tålmodig

Og sidst men ikke mindst, er det også vigtigt at du er tålmodig. Når du står i en finansiel knibe, må du forvente at det tager tid før at du kommer helt oven på igen. Men du vil med garanti aldrig komme ud af dit finansielle problem hvis du ikke gør noget aktivt. Prøv derfor så vidt muligt at gøre alt tænkeligt for at forbedre din situation – hver eneste dag. Til sidst skal det nok give resultater, så bare vær tålmodig.

Related Videos