Sådan spare du penge i en parisisk weekend for to!

Sådan spare du penge i en parisisk weekend for to!

19/02/2018

Paris er en af Europas største byer – en levende metropol – og den er uden tvivl kærlighedens by, hvor mange forelskede par har med tiden gået gennem de parisiske gader hånd i hånd. Paris er dog desværre ikke ligefrem blandt Europas billigste byer, og en sådan storbyferie kan derfor hurtigt gå hen og koste. For ikke at skulle skrue ned på romantikken ved at tænke for meget over pengene, så hjælper vi dig i denne artikel med, hvordan du kan spare penge før og under rejsen til den franske hovedstad.

En rigtig god idé er at melde dig til at få nyhedsbreve på de allerstørste ruter frem og tilbage mellem Paris og enten København eller Billund (efter hvor du bor), så du kan holde øje med de tilbud, der eventuelt skulle komme. Det gælder såvel de lidt dyrere, som lavprisselskaberne. Desuden er Paris er den tredje mest besøgte destination i hele verden, og det er en god idé at holde øje med billetter uden for højsæsonen. Selvom det umiddelbart kan lyde negativt, og der næsten altid er rift om billetterne, så er det ikke udelukkende dårligt, fordi det også gør, at hotellerne og andre altid er i skarp konkurrence. Gode tilbud kan derfor nemt findes med jævne mellemrum.

Når du vælger hotel og område i Paris, hvor du gerne vil bo, er der to måder, som du kan vælge at anskue situationen på. Den første mulighed er at vælge at bo centralt; da Paris nemlig er en ret kompakt by, kan det faktisk godt lade sig gøre at gå rundt i byen til fods. Byen er opdelt i til 20 distrikter, på fransk kaldet ”arrondissements”, og hvis du er bosat i et af distrikterne fra 1-9, så er du sikret at bo i god gåafstand fra det meste. På den måde kan du spare penge på transport med det offentlige – eller hvis du ellers havde kunne have været fristet til taxi eller Uber – hvilket hurtigt kan løbe op i løbet af sådan en tur. Hvis du i stedet ikke er bange for at skulle bruge lidt tid på transport, kan du som den anden mulighed i stedet vælge at bosætte dig lidt uden for byen. Hvis du bosætter dig i en forstad eller andre bare lidt uden for centrum, så kan du finde hoteller til langt billigere priser. Det er dog vigtigt, at du her i stedet tjekker, at du har nem adgang til en metro, så du kan forholdsvis hurtigt kan komme frem og tilbage. Nogle gange vil du se, at bestemt sider giver dig mulighed for at kombinere rejse samt hotel til fordelagtige priser. Hvis du ser et tilbud, der er for godt at sige nej til, kan de nogle gange være smart at låne hurtige penge, så du kan slå til med det samme. På den måde vil du stadig i det store hele spare penge på rejsen!

Hvis du ender med at ville bo lidt uden for Paris, så er der forskellige typer billetter, du kan købe for at spare lidt penge på offentlig transport. Hvis du køber det, der hedder en ”carnet” i automaten, så får du 10 billetter til en mindre pris end, hvis du havde købt 10 enkelt billetter. Hvis du tænker, at I kommer til at bruge metro eller bus mere end almindeligt, så kan I også købe den slags rejsekort, der hedder Paris Visite. De er primært beregnet til turister og er en slags rejsekort, som du kan købe til henholdsvis én, to, tre eller fem dage ad gangen. På billetautomaterne kan du sagtens vælge at få instrukser på engelsk, og du kan betale med kreditkort. Det er også vigtigt, at du ikke smider din billet ud – der står nemlig ofte togpersonale på hver station og tjekker dine billetter. Så hold fast i billetten ellers kan det blive en rigtig dyr fornøjelse med en bøde. Som et sidste alternativ, så er det værd at kigge på fænomenet Vélib’; dette er et netværk at cykler, som du kan låne overalt i Paris. Det er måske det billigere og sundere alternativ og passer perfekt til jer, der godt kan lide en lidt aktiv storbyferie. Når I nu har styr på de allermest basale ting af jeres ophold i Paris – hotellets beliggenhed samt hvordan I kommer frem og tilbage – så er det på tide at skrue op for romantikken med museumsture og lækker mad.

Paris har masser af smukke museer, og mellem oktober og maj er der gratis entré på langt de fleste af dem den første søndag i hver måned. Det er en perfekt måde at spendere tid sammen med en, du holder af. Et museum som Louvre er faktisk gratis for hver eneste fredag aften, men det er desværre ikke helt nogen hemmelighed, så det har en tendens til at være propfyldt med mennesker hver eneste fredag. Man skal derfor gøre op med sig selv, hvad man kan ”tolerere.” Hvis du er en flittig museumsbesøger, så kan man også købe et Paris Museum Pass, som så hurtigt ville kunne tjenes ind igen. Hvis du på den anden side ikke er super vild med museer, så er der stadig masser af andre fantastiske og romantiske steder, som I kan nyde helt gratis såsom de fleste af byens kirker (bl.a. Notre Dame), at gå en tur ved Seinen eller en af de mange storslåede parisiske parker ligesom Jardin du Luxembourg.

Afhængig af årstiden er der også utroligt mange andre fantastiske events eller begivenheder at tage til. Over sommeren er der næsten altid noget nyt at tage sig til hver eneste dag – og især er det mange festivaller, der afholdes helt gratis, Én af de festivaller er blandt andet Paris Jazz Festival eller Cinéma en Plein Air, som er visninger af film under åben himmel. Paris byder også på utallige loppemarkeder, der kan være værd at tjekke ud. Hvis du virkelig prøver at spare penge, kan det være en god idé at efterlade pungen derhjemme. I stedet er loppemarkederne nemlig også et fantastisk sted bare at være for at kigge på mennesker, ting, nyde stemningen og måske købe et billigt måltid ved en af de lokale madboder.

Bon voyage!

Related Videos