Sådan sparer du penge, når du får dit første barn!

Sådan sparer du penge, når du får dit første barn!

19/02/2018

Når du får dit første barn, er det en af de største glæder, du vil opleve i dit liv. Men du vil også måske også opdage, at det kan være en langt større udgift at få sit først børn end, hvad du havde regnet med. Du vil opleve at være en krone hurtigt får ben og gå på, men bare rolig – der er stadig et hav af metoder, du kan spare penge på, som du måske ikke havde overvejet endnu. Vi forsøger at gøre dig opmærksom på netop nogle af de ting i artiklen her for at give dig et skub i den rigtige retning.

En af de helt store pengeslugere er tøj, og der er derfor nogle forholdsregler, du kan tage dig for at spare mest muligt eller hvert fald prøve at reducere udgifterne. En tommelfinger regel er, at det er en dårlig idé at købe tøj for langt tid i forvejen, fordi babyer vokser utroligt hurtigt – lad altså derfor være med at købe vinterjakken i september eller sommershortsene i april, da de kan nå at vokse ud af det, før de overhovedet kommer i det. En anden god regel er at købe tøj, der forbliver forholdsvis unisex i både farve og stil, når de er helt små – hvis du køber tøj, der er for fokuseret på ét køn, kan det ikke genbruges, hvis I planlægger at få et eller flere børn i fremtiden – altså medmindre, at det næsten barn bliver af samme køn selvfølgelig, men den er straks sværere at planlægge sig ud af.

Mange anbefaler også, at man ikke bør købe ”rigtige sko.” Lædersko eller andre typer af ”rigtigt fodtøj” er ikke nødvendigt med helt små børn. Man kan nøjes med booties eller andre former for sutsko for at holde fødderne varme. Som bonusinfo viser undersøgelser faktisk også, at børn lærer meget hurtigere gå barfodet end med sko på. Sidst men ikke mindst, så køb genbrug. Der er masser af butikker online eller andre sider, hvor folk sælger deres babyting. Det kan du være heldig, at folk giver ting væk gratis, eller at du finder kanon gode tilbud på både tøj eller andre babysager.

Dit eget tøj kan også være en ekstra udgift op til fødslen, da du på grund af maven ikke kan komme ned i de sædvanlige bukser og højst sandsynligt skal ud og investere i graviditetstøj. Ligesom med de fleste andre råd her, så burde du virkelig overveje ikke at gå ud og købe tøjet selv, men i stedet låne. Hvis du kan låne fra nogen, der har været gravid for nyligt, sparer du penge og kan måske stadig gå i noget, der ikke er helt ude af sæson; for ved at købe tøjet selv løber du også risikoen, at outfittet er gået af mode næste gang, at du venter dig barn.

Når det kommer til legetøj, så er vores anbefaling også, at du glemmer mærkevarerne. Selvom det kan virke fristende, så er det et unødvendig udgift på nuværende tidspunkt. Din baby kender ikke forskellen og vil være mindst lige så tilfreds med legetøj til langt billigere penge. Hvis du har udset dig noget bestemt legetøj af den dyrere slags, så ønsk dig til højtiderne eller hold rigtigt godt øje med udsalg.

Når du køber børnemøbler eller udstyr, så sørg altid for at lede efter møbler med dobbelt funktionalitet. Med dobbelt funktionalitet menes der, at man ofte kan finde møblet, der kan ”forvandles” til mere end et møbel. Det vil sige, at man f.eks. kan købe højstole, der kan laves om autostole og endda igen til almindelige stole. Der findes også skifteborde, der samtidigt kan bruges som skabsplads eller andet. På denne måde sparer du både plads og penge. Det kan også godt være, at du kan finde meget af den her slags allerede brugt og dermed sparer endnu mere. Der findes desuden en del hjemmesider derude, der er direkte specialiseret i, at man kan låne eller bytte babymøbler.

Hvis det dog er dit første barn, så kan alt dette til gengæld måske virkelig overvældende, og der er ikke rigtig nogen vej udenom at skulle anskaffe sig babymøbler. Hvis du synes, at det er et overvældende beløb til at starte med, så gik dit budget grundigt igennem og overvej et tage mini lån, da det kan hjælpe. Lån kan være en god idé, hvis du følger nogle af de overstående tips, hvor du tænker praktisk. Det kan også være økonomisk, hvis du tænker på at få mere end et barn. Her gælder altså samme tip som med tøjet – tænk på møbler, der ikke er kønsbestemte og kan bruges igen i fremtiden. Det kan tilmed være smart at undgå mærkevarer; langt de fleste gange betaler du unødvendigt høje summer af penge for præcis samme varer, du kunne have fået et andet sted, men bare uden et såkaldt mærkenavn.

Når man får sit første barn, er det en helt ubeskrivelig og fantastisk oplevelse – og man kan derfor godt lade sig rive med! Man bruger rigtig mange penge, fordi man vil have det bedste af det bedste og selvfølgelig gerne vil forkæle sit barn. De fleste gange ligger man slet ikke mærke til, hvor mange penge man rent faktisk bruger. Vores tip er derfor, at du gemmer alle kvitteringer på ALT. På den måde kan du sætte dig ned og skrive ned, hvad du bruger af penge både ugentligt og månedligt. Du vil få et perfekt overblik over dine omkostninger, og dermed vil du bedre kunne afgøre, om du bruger dine penge på essentielle ting, eller om de fleste penge bliver brugt på ligegyldigheder. Der er flere værktøjer, der også kan hjælpe dig online med at vælge forskellige omkostningskategorier og give dig figurer og grafer, der viser dig præcis, hvordan du bruger hver en mønt.

Når du læser denne artiklen, kan du hurtigt fornemme, at et tema er ved at danne sig: genbrug! Det er generelt et rigtig godt trick til spare penge for dig og dit barn, især i dit barns yngste år. Vi opfordrer selvfølgelig også dig til at opsøge og hjælpe andre ved at donere dine ting væk, hvis du ikke selv ønsker flere børn i fremtiden. På den måde kan du også være med til at hjælpe nogen i samme situation som dig selv!

Related Videos