Sådan sparer du penge som studerende!

Sådan sparer du penge som studerende!

19/02/2018

Som studerende har man ikke altid særligt mange penge at gøre med, og hvis man også gerne vil have en skilling til at have det sjovt engang imellem, så er det vigtigt, at man ved, hvor man sparer. Hver enkelt trick sparer dig måske ikke en formue, men hvis du kan ændre dine vaner, kan du hurtigt se mange muligheder, hvorpå du kan samle sammen i hverdagen.

For madbudgettet er det vigtigt, at du laver dig en indkøbsliste og holder dig til den! Hvis du laver en indkøbsliste for f.eks. en uge af gangen er du nemlig langt mindre tilbøjelig til at foretage impulskøb. Vi foreslår også, at du rent faktisk giver dig tid til at sætte dig ned og kigge på ugens tilbud, når du laver indkøbslisten, så du får endnu mere for pengene. Hvis du kan købe meget ind af gangen på tilbud, kan du nemlig også lave madpakker til dig selv, så du undgår at bruge unødvendige penge i kantinen eller kiosken, og du kan meget bedre lave store portioner, som du kan fryse ned, så det holder i længere tid. Dobbelt- eller trippeltportioner gør det langt nemmere at overskue aftensmaden i dagligdagen. I forhold til kosten er et godt tip også at drikke vand. At drikke vand i stedet for alle mulige sukkerholdige drikke er både sundere og billige for dig. Sørg for at genbruge dine flasker med vand i køleskabet eller have glasflasker med koldt vand klar. Hvis du er en stor kaffedrikker, er det også en god idé at begynde at brygge din egen kaffe hjemmefra og tage med i termokander. For selvom café latte er lidt mere interessant, så er det rigtig mange penge, man hurtigt får brugt på to-go kaffer. Termokanden giver dig varm kaffe i timevis.

Et andet godt sted at spare er transport. En cykel ville være klart det sundeste og nemmeste alternativ til at komme frem og tilbage til timerne. Det er nok også det billigste alternativ – altså foruden at gå – og vi anbefaler derfor, at du går ud og kigger på, hvilken cykel du godt kunne tænke dig.

Hvis du har længere til skole end, hvad der kan cykles, så er der selvfølgelig andre ting, du kan overveje. Hvis du allerede ejer en bil, så er det i hvert fald værd at tænke lidt på, hvilke omkostninger du reelt har i forbindelse med den. Langt de fleste af gangene kan det nemlig bedre betale sig, at du sælger bilen og bruger det offentlige i stedet. Det er også mulighed for at spare, hvis I er flere, der kan lave en ordning, hvor I kører sammen. Hvis du kører frem og tilbage med andre studerende, er der mulighed for at spare rigtig mange penge i benzin. Og husk at holde øje med tilbud på billigt brændstof!

Computeren er efterhånden et uundværligt arbejdsredskab for enhver studerende, og det er derfor også et sted, hvor du skal tænke dig om, inden du bruger penge. Som studerende kan du mange gange få rabatter på computere, hvis du kan bevise, at du er indskrevet på en form for uddannelsesinstitution. Du skal derfor først sætte dig ned og lave en realistisk vurdering af, hvad dit behov er; hvad skal du bruge computeren til som redskab og hvad er det, at du forlanger en computer skal kunne for at dække netop det. Ligegyldigt hvad så er computere dog ofte ikke helt billige, og de færreste har råd til at købe dem kontant. Heldigvis er der mange steder, hvor der tilbydes fordelagtige, små løn. Du skal derfor igen sætte dig ned og sikre dig, at du har overblikket, og finde ud af, hvad der passer til dine behov.

Apropos rabat, så glem aldrig dit studiekort, når du er ude. Der er langt flere steder derude, end du måske umiddelbart lige tror, hvor du kan få lov til at spare lidt penge som studerende, hvis du bare fremviser dit gyldige studiekort. Selvom det måske ”bare” er 5, 10 eller 20% procent her og der, så løber det op i sidste ende, og du vil blive overrasket over, hvor meget du egentlig har sparet. Det gælder nemlig både på diverse restauranter, i biografen eller ved frisøren.

Der er dog utallige steder man kan tage fat i som studerende, når der skal spares på et allerede småt budget. Revurder først din situation i forhold til vand og varme for at se, om der er alternative firmaer eller metoder derude, hvor du kan gøre det billigere. Den samme revurdering kan anbefales for din TV-, Internet- og mobilpakke. Rigtig mange gange betaler du for dyre abonnementer, hvor du ikke bruger halvdelen af dets indhold alligevel. Hvis du nedgraderer på dine abonnementer, kan der mange gange være en del penge at hente der også. Det sidste, du burde revurdere, er dine dårlige vaner som f.eks. rygning, alt for mange usunde snacks eller alt for meget alkohol. Det lyder nemmere sagt end gjort, men i sidste ende vil både din pengepung og dit helbred takke dig for valget om at droppe misbruget.

Et fif herfra er også, at det kan være en rigtig god idé at hæve penge, så du har kontanter på dig i stedet for at bruge kortet. På den måde er du med at udvikle en langt bedre føling for, hvad ting rent faktisk koster, hvilket også gøre det sværere at lange pengene hen over disken. Det kan også være en rigtig god idé at udskifte et Visa/Danmark med en form for debitkort, såsom Visa Electron eller andet, så du er sikker på at du ikke overtrækker dine kort unødvendigt i første omgang.

Sidste trick til en studerende er at overveje at købe brugt. Vi lever i en kultur, hvor ting hurtigt bliver gamle, og derfor er ”gammelt” ikke altid helt så gammelt endda. Når man hører ordet brugt, tænker mange på de forskellige genbrugsbutikker rundt omkring – genbrugsbutikkerne rundt omkring i landet er rigtig gode steder til at finde nogle knaldgode tilbud på f.eks. møbler især – men i Danmark findes der også utroligt mange online portaler, der sælger alt mellem himmel og jord. Her kan du købe brugt tøj, cykler, køkkenredskaber, finde brugte bøger til studiet eller hvad hjertet ellers måtte begærer.

Related Videos