Sørg altid for at få det billigste lån

Sørg altid for at få det billigste lån

27/03/2018

Der er rigtig mange faktorer som spiller en rolle når vi ønsker at optage lån på nettet. Selvom at det uden tvivl er nemt at låne, er der nemlig stadig en hel del som skal og bør overvejes, og går du selv med tankerne om at optage et lån på nettet, hvad enten der er tale om et ganske almindeligt forbrugslån eller et populært kviklån fra en anerkendt udbyder, er du med sandsynlighed også interesseret i at gøre dette så billigt som muligt. Vi vil nedenfor derfor tage et kig på hvordan du altid kan sørge for at du ikke ender med et meget dyrere lån end nødvendigt.

Nemt at finde lån

I dag er det heldigvis blevet relativt nemt at finde lån på nettet, og det behøver altså ikke længere tage dig en evighed at få et overblik over de absolut billigste lån på markedet. Som hovedregel er der to måder som du kan bære dig an på. Du kan enten gøre det hele på egen hånd hvilket indebærer at du selv undersøger de forskellige udbyderes renter m.m., eller du kan drage nytte af de mange sammenligningsskemaer som du finder på nettet. Der er fordele og ulemper ved begge.

Når du gennemsøger de forskellige udbydere på egen hånd, kan du danne dig nogle personlige indtryk af, hvordan netop denne lånevirksomhed fungerer. Du kan samtidig også være sikker på at de oplysninger som du ser på hjemmesiden, er korrekte og opdaterede. Dette er en klar bonus da du ikke behøver at dobbelttjekke informationer, men på same tid er det selvfølgelig også en omfattende opgave at tjekke alle eksisterende udbydere, og du vil med sandsynlighed blive overrasket over hvor stort udvalget af lånevirksomheder er.

Det er også derfor at rigtig mange i dag vælger at bruge de populære sammenligningstabeller som du finder på langt de fleste sider på nettet som handler om lån. Disse består som regel af en omfattende liste over forskellige udbydere i Danmark, og giver dig et overblik over hvilke renter og gebyrer som du kan forvente fra hver enkel lånevirksomhed. Dog skal du være opmærksom på at det ikke er alle sider som er lige gode til at opdatere deres liste over udbydere, og du kan derfor komme ud for, at de nævnte lånevirksomheder måske ikke længere eksisterer eller at deres renter har ændret sig. En sammenligningsliste giver dig altså ingen garanti for at du rent faktisk kan optage eller få bevilliget et lån fra udbyderen, men giver dig et sted at starte.

Økonomien spiller en rolle

Der findes desværre ikke nogen gylden regel der siger at du automatisk kan få et lige så godt lånetilbud som din nabo. Her skal du nemlig være opmærksom på at din økonomi i den grad spiller en rolle. Hvis udbyderen kan se at du ikke har meget at gøre godt med når måneden er slut, er der større sandsynlighed for at din ansøgning om et lån ikke bliver godkendt eller at du bliver tilbudt en meget høj rente, hvilket i sidste ende giver dig et dyrt lån. Hvis de derimod går ind og vurderer at du har styr på din økonomi og sagtens kan betale af på et lån, kan du som regel regne med at få en god rente. Du skal nemlig tænke på at udbyderne i sidste ende er interesserede i at tjene penge, og hvis de mener at du har en god betalingsevne og du formår at betale dit lån tilbage til tiden, vil de sikkert gerne have at du vender tilbage som kunde og låner endnu flere penge. Det er derfor også i deres interesse at tilbyde dig et så godt tilbud som muligt – således at du ikke vælger at låne fra en anden udbyder.

Renten er altafgørende

Det er ikke så underligt at det er nemt at lade sig rive med når man læser om alle de gode tilbud om lån på nettet – og det er faktisk rigtig nok, at det slet ikke behøver at være lige så dyrt som det plejede at være at låne penge. Med det sagt er det dog stadig essentielt at huske på at låneudbyderne lever af at låne penge ud til folk, og du skal altså derfor altid gøre dig selv den tjeneste at huske at tjekke renterne.

Det bedste at gøre er at finde et par låneudbydere som du synes er interessante og hvor der samtidig er stor sandsynlighed for at du bliver bevilliget et lån. Hav derfor gerne en håndfuld klar. Nu indsamler du et par uforpligtende lånetilbud, hvor du til sidst kan sammenligne de forskellige renter og gebyrer med hinanden, og her kan du i næsten alle tilfælde være fuldstændig sikker på, at det altid vil være lånet med den laveste rente der også viser sig at være det billigste. Dog skal du naturligvis være sikker på at du tjekker udbyderen igennem for andre skjulte gebyrer som du måske ikke har lagt mærke til til at starte med. Det kan for eksempel være oprettelsesgebyrer eller lignende, som ikke hører under den månedlige rente.

Ansøgninger forpligter ikke men pas på

Som vi også nævnte ovenfor, anbefaler vi altid at du indhenter et par lånetilbud fra forskellige udbydere, så du har en idé om hvilket slags lån du kan forvente at få bevilliget. På denne måde kan du også se, hvor du kan få det bedste tilbud, og du bliver altså ikke tvunget til at vælge det første og sikkert også dyreste lån som du finder.

Med det sagt er det dog samtidig vigtigt at bære i sinde at for mange ansøgninger også kan ødelægge dine chancer for at få bevilliget et lån på nettet. De online udbydere kan via dit NemID nemlig gå ind og se hvor mange ansøgninger om lån du rent faktisk har indsendt inden for den seneste periode, og har du for megen synlig aktivitet, kan du faktisk være sikker på, at din ansøgning ikke vil blive godkendt. Af samme grund bør du altid kun indsende få ansøgninger ind ad gangen og derefter vente og se.

Related Videos