Tjen penge på dine ord

Tjen penge på dine ord

11/12/2017

Man hører oftere og oftere om hvordan forskellige bloggere på nettet tjener store penge ved at formulere deres tanker og rutiner på skrift. Oprindeligt stammer trenden fra USA, men den har gennem de sidste par år også sneget sig til Danmark, hvor flere og flere – især yngre – danskere vælgere at træde ind på bloguniverset.

Til trods for at det uden tvivl kan være en givende og berigende oplevelse at vide at man har flere hundrede danskere som følger med i hvad man skriver på nettet, er det ikke den eneste fordel. Faktisk har det vist sig at flere og flere som går hen og opretter en blog, ender med at tjene penge på deres ord i sidste ende. Godt nok er det de færreste som udelukkende lever af at blogge – dette er ofte kun personer som allerede er kendt fra tv eller YouTube – men det betyder ikke at du kan have en ekstra indtægt ved at blogge et par få gange om ugen.

Hvor meget du kommer til at tjene afhænger selvfølgelig også af, hvor mange følgere du har på din blog og hvor mange som reelt klikker på dine links. For at få tilstrækkeligt med følgere, er det naturligvis nødvendigt at du skriver om noget interessant – og gerne om noget, som andre ikke allerede skriver om; for eksempel findes der allerede adskillige danske blogs om mode og skønhed. Prøv at undersøge markedet og sørg for at skille dig ud.

Generelt koster det ikke det store at starte en blog, men skal du have tilstrækkeligt med trafik og besøg, kan det være nødvendigt at optage billige lån online for at komme godt i gang. Du skal først og fremmest sørge for at få købt et domæne og en platform hvor du kan redigere din blog. Er du ikke den største ørn til at bruge en computer, findes der heldigvis mange forskellige værktøjer på nettet som kan hjælpe dig godt i gang. Med en blog behøver du som regel ikke at fokusere på at have en super fancy side, da det primært er dine tekster som læserne er interesseret i. Dog skal du selvfølgelig sørge for at siden er overskuelig og før at du udgiver dine indlæg, kan det være en god idé at få en korrekturlæser til at gå teksten igennem for eventuelle stave- eller tastefejl. Det er altid godt at have en second opinion før at du udgiver dine værker.

Når du begynder at få tilstrækkeligt med læsere, kan du med fordel begynde at kontakte virksomheder for at høre, om de kunne være interesserede i at du reklamerer for deres side. Det kan enten være i form at et banner på din blog, eller ved at du tester et af deres produkter og laver en anmeldelse af den. Dette k an der være rigtig gode penge i, og jo flere læsere der vælger at klikke sig videre til virksomheden du annoncerer for, jo større kommission vil du ende med. Husk dog altid på at du kun bør reklamere for virksomheder som er relevant for din blog.

Related Videos